Zrębki wędzarnicze BUKOWE KL 08 60l 15kg
600ºC. Dzięki temu wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak i aromat.
Buk – zabarwienie złocistożółte, zalecany szczególnie do wędzenia wieprzowiny i ryb.
- suche – wilgotność to zaledwie 8% (+/- 2%),
- wolne od grzybów, pleśni i drobnoustrojów,
- czyste, dokładnie odpylone,
- starannie wysortowane.
- Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego,
- Państwowego Zakładu Higieny,
- Państwowego Instytutu Sanitarnego.
Zrębki wędzarnicze naszej produkcji doskonale nadają się do wędzenia we wszystkich typach wędzarni.
Stosowanie zrębków wędzarniczych.
Zrębki stosuje się jako zamiennik drewna do wędzenia. W przypadku tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem należy najpierw uzyskać dużą ilość żaru z drewna. Zrębki sypie się na żar w niedużych porcjach do momentu uzyskania pożądanego efektu. W celu wygenerowania większej ilości dymu, zrębki można zwilżyć.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.