Zrębki Wędzarnicze Drewno Do Wędzenia Bukowo Olchowe kl.8 / 60 L / 15KG
59,99 zł
72 w magazynie

✨ ZRĘBKI WĘDZARNICZE Bukowo-Olchowe 15KG KL8 ✨
✅ Naturalne – bez żadnych dodatków chemicznych
✅ Równomiernie wytwarzają dym
✅ Z certyfikatem Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
✅ W wygodnym worku strunowym – otwórz/zamknij
✅ Niska wilgotność umożliwiająca przeprowadzenie procesu wędzenia z optymalną ilością wytwarzanego dymu

Zrębki wędzarnicze bukowe – cechy produktu
Naturalne zrębki bukowe – wysoka jednorodność rozdrobnienia frakcji zapewni Ci optymalne przeprowadzenie procesu wędzenia. Dzięki nim mięso, ryby, drób i inne produkty nabiorą niepowtarzalnego aromatu.
- Granulacja: ok. 8 mm
- Drewno: buk oraz olcha
- Wilgotność: ok. 6%
- Niska zawartość frakcji pylących: ok. 0,7%
- Worek strunowy: 15 kg
Zrębki olchowe / bukowe – charakterystyka
- Całkowicie naturalne – bez żadnych dodatków chemicznych, związków impregnujących i konserwujących
- Równomiernie wytwarzają dym, zapewniając odpowiedni aromat
- Posiadają certyfikat Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
- Pakowane w wygodnym worku strunowym – otwórz/zamknij
- Niska wilgotność – umożliwiają przeprowadzenie procesu wędzenia z optymalną ilością wytwarzanego dymu
Zrębki bukowe do wędzenia – zastosowanie
Wolne od związków impregnujących i pochodzące z terenów ekologicznie czystych, naturalne zrębki wędzarnicze bukowe AWPOL mają szerokie zastosowanie w kuchni. Stosowane bezpośrednio na palenisku lub we wędzarniach:
- nadają aromat i smak szynkom oraz kiełbasom;
- uszlachetniają sery;
- pozwalają na nowo odkryć potencjał ryb.
Zrębki bukowe nadają się zarówno do wędzenia, jak i mogą być wykorzystane na inny sposób, np.: w kuchni fusion. Dzięki odpowiedniemu dawkowaniu i wyżarzaniu, zmieniają nie do poznania charakter dać i napojów. Przy tym procesie niezbędne jest użycie pistoletu wędzarniczego.



Buk – zrębki do wędzenia nadające ciekawy smak
Dobrej jakości zrębki do wędzenia oraz grillowania. Zawierają frakcje pylące na poziomie około 0,7 % oraz niski stopień wilgotności. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny, drobiu oraz wędlin. W zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa, rodzaju wędzarni lub grilla, należy samodzielnie dostosować czas i intensywność dymienia. Po kilku próbach z pewnością uda się osiągnąć zamierzony efekt, a potencjał zrębków doceni każdy miłośnik pysznych, wędzonych produktów.
Bukowe zrębki wędzarnicze 15 kg – zachęcamy do składania zamówień
Oferowane przez nasz polski sklep internetowy zrębki bukowe do wędzenia 15 kg to wysokiej jakości produkt. Stosowane zarówno w małych, jak i większych restauracjach oraz przez prywatnych miłośników pysznych wędzonek i dań. Zapewniamy dostępność produktu na magazynie. Można go nabyć na sztuki, jak i w większym nakładzie. Jeśli chcesz złożyć zamówienie na olchowe i bukowe zrębki dla swojej firmy, koniecznie skontaktuj się z nami. Nie tylko odpowiemy na Twoje pytania, ale i wesprzemy Cię w całym procesie.
Wszystkie oferowane przez nas zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie i zapewniają doskonały aromat. Dzięki swojemu rozmiarowi (opakowanie 15 kg) pozwalają eksperymentować z procesem wędzarniczym. Szukasz innych propozycji, dzięki którym Twoje dania zmienią smak i wygląd? Postaw zatem na:
- zrębki olchowo-bukowe – zalety tych zrębków doceni każdy koneser dobrego smaku. Zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe sprzedawane w opakowaniach po 1 kg i 15 kg. Każdy znajdzie odpowiedni dla siebie wariant.
Waga | 15 kg |
---|---|
Stan |
Nowy |
Waga |
15 |
Pojemność |
60 |
Rodzaj |
do wędzenia |
Drzewo |
bukowo – olchowe |
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym |
15 |
Klasa |
08(6-8mm) |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Wyczyść filtryNa razie nie ma opinii o produkcie.